vineri, 20 aprilie 2012

Dieta Dukan

Dieta Dukan a fost creata de dr. Pierre Dukan, un renumit nutritionist francez.
Dieta Dukan se bazeaza pe consumul unor alimente bogate in proteine si pe reducerea drastica a celor bogate in carbohidrati.
Aceasta dieta se pare ca a fost tinuta de Gisele Bundchen ( renumitul model), Kate Middleton, Penelope Cruz si Jennifer Lopez.

In ce consta Dieta Dukan? 

Dieta Dukan are mai multe etape :
  • In prima etapa, de atac, vei consuma pui, peste, vita, curcan, iaurturi degresate. Poti sa pui sare sau condimente.Aceasta etapa poate dura pana la 10 zile, dar e recomandat sa o tii 5 zile.In aceasta faza se recomanda sa bei 3 litri de apa plata pe zi.
  • A doua etapa ,intermediara , poate dura pana la 3 saptamani. In aceasta etapa poti sa mai adaugi cateva legume : rosii, astraveti, spanac , varza. Poti face salate sau sa le consumi crude alaturi de mancaruri din alimentele din etapa de atac.
  • A treia etapa, de consolidare, urmeaza dupa ce ai slabit cat ai vrut. In aceasta etapa adaugi trei felii de paine pe zi, fructe si cereale, cartofi, mazare, paste etc. Atentie insa : se adauga cate putin din fiecare aliment in fiecare zi.
  • Ultima etapa, de mentinere, este de fapt adoptarea unui stil de viata mai sanatos prin renuntarea la alimentele care te ingrasau.
Aceasta dieta este mai complexa decat o putem prezenta noi in cateva randuri. Daca vrei sa o tii, desi a fost catalogata de unii nutritionisti drept una din ele mai periculoase 5 diete in 2011, noi iti recomandam sa cumperi cartea scrisa de Pierre Dukan pentru a avea toate detaliile dietei.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu